teamcurious

Direktlänk till inlägg 30 mars 2015

Variation!

Av Anne-Lie - 30 mars 2015 21:15

Gårdagen bjöd på regn. Regn i olika variationer av mängd, men ändå regn och jädrans grått och tråkigt. Och kallt!

Bara att ta in kusen och sköta mina sysslor gjorde att även jag antog en ganska grå och tråkig färg. Dessutom drog jag den stora vinstlotten när jag halkade i leran och skon som det är hål i kanade ner i en stor pöl av gegga. Surprise! Självklart är det alltid så. Hade jag haft gummistövlar hade jag inte halkat alls. 

Nämnda sko borde förövrigt, tillsammans med sin respektive ha hamnat i soporna för länge sedan.

Bäst före datum har passerat!

Men de är så fruktansvärt sköna och jag har ännu inte hittat deras ersättare - så de riskerar att hänga med ett tag till. Tyvärr!   


Dagens väder var inte heller någon sensation. Samma grå, bara något mindre mängd regn. Yippie!

Monzan och jag gick in i ridhuset.

Jag har igentligen inga problem att rida i regn. Men just nu plaskar det i hagarna, det plaskar i skogen och på fälten. Jag vill ha lite fastare underlag men ändå inte ge mig ut och skritta asfalt så...det fick bli ridhuset.


Monzan fick ju vila några dagar förra veckan för att han kändes lite off. Under tiden ökade jag även på foderstaten en aning. Och med facit i handen så är off borta. Nu är det mer så att on är konstant och offet liksom bara finns inte.

Aldrig något mellanting, det är allt eller inget!

Herrn har aningens bråttom i allt han gör. Vänta finns inte på kartan.

Men de stunder han faktiskt av någon anledning ändå spänner av och väntar lite grann så är han himlans fin.

Han kändes fin ändå trots att allt var bråttom. Jag valde den gyllene medelvägen, inte så långsamt som jag ville - men inte heller lika fort som han ville. Nöjda så!


Å så avslutade vi med att hoppa den brutalt höga höjden av bommar på marken mellan hinderstöd, ett upphöjt cavaletti och ett kryss på som högst 50cm.

Monzan har många talanger, men kanske hoppning inte direkt hör dit. Han har väl aldrig varit speciellt road av det på något sätt. Men idag var det minsann skoj. Spettsade öron och en rejäl bjudning mot hindren.

Vad har hänt? Vem har gjort något med min häst?

Jag tror faktiskt att han hoppade med alla benen också, och det måste räknas som en mindre sensation. Det finns såklart inga bild bevis - men jag har två vittnen   .

Å det var tillräckligt roligt för att vi ska göra det igen..... nångång!


Från arkivet:

 

Han tar sig iaf över, haha   

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 16 april 2018 22:31

Det har varit en del tekniskt strul den senaste tiden och med det kan ni om ni vill fortsätta följa mig här    Tack för den här tiden! ...

Av Anne-Lie - 6 mars 2018 10:52

Tidsbrist och häcken full av saker som ska göras hellst nyss eller igår.... Ekvationen går inte ihop och jag blir bara trött      Det är just nu lite pyssel med att få tiden att räcka till. Det är ju trots allt inte mer än 24 timmar på ett dygn...

Av Anne-Lie - 4 februari 2018 21:31

Vi har haft träningshelg här på gården med en för oss ny tränare. Jag tycker det verkar som att alla är nöjda    För mig var det väldigt nyttigt iaf. Att bryta mitt eget mönster om att tycka att rida i ridhus i cirklar är dödens tråkigt. Det gör ...

Av Anne-Lie - 28 januari 2018 22:15

Det händer mycket nu på vissa plan, och på andra inte mycket alls. Det händer inte heller i rätt ordning vilket kan störa mig ganska rejält. Och det stör mig ATT jag stör mig. Ja ni fattar, det är inte alltid lätt      Monzan har blivit av med pä...

Av Anne-Lie - 20 januari 2018 21:37

No words needed

Skapa flashcards