teamcurious

Direktlänk till inlägg 31 mars 2014

Utomhus och ljust :-)

Av Anne-Lie - 31 mars 2014 22:41

Det som jag uppskattar med sommartid är att det blir ljusare längre på kvällarna.
Som ikväll tex när jag och Monzan var sena med att få på oss paltorna och komma ut.
Strax efter 19 kravlade jag mig upp på hästryggen och beslöt mig för att ta dagens pass på ridbanan. Behövde inte ens tända belysningen :-)

Vi har galoppat! Jag vet att vi inte skulle göra det innan torsdag och träningen, men ingen regel utan undantag.
Det gick så bra!

Vi riktade in oss på att hålla galoppen utan att välta och helst oxå utan att köra upp huvudet och skotta iväg i allehanda märkliga formationer.
När Monzan kör upp huvudet följer mina händer med. Note to self; sluta upp med det!
För när dom inte följer med upp utan stannar kvar där de ska befinna sig och jag istället koncentrerar mig på att ha stöd på ytter och använda innerskänkel så får vi faktiskt något som med lite jobb kan bli en riktigt trevlig galopp. Strålande!

Så nu gäller följande: håll händerna i styr. Rid som om det var normalt att kusen skottar iväg i 190 och mjukna i handen, låtsas inte om vältvarningen. Låtsas inte heller om att det känns som att väggar/staket kommer farande vart femte språng och tjutet i öronen av fartvinden får dig att tro att du fått kraftig tinnitus.
Glöm inte heller bort att driva för det är precis det man känner att man kan låta bli när Monzan far fram som rally harry. Håll om bara :-)
För plötsligt bara händer det :-D

Vi dundrar vidare.....

När vi kom upp till stallet igen hade lampan på himlen slocknat, men vad gjorde det. Det kommer bli ljusare och ljusare ett tag framöver :-)

Framskrittning :-)

 
ANNONS

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Anne-Lie - 16 april 2018 22:31

Det har varit en del tekniskt strul den senaste tiden och med det kan ni om ni vill fortsätta följa mig här    Tack för den här tiden! ...

Av Anne-Lie - 6 mars 2018 10:52

Tidsbrist och häcken full av saker som ska göras hellst nyss eller igår.... Ekvationen går inte ihop och jag blir bara trött      Det är just nu lite pyssel med att få tiden att räcka till. Det är ju trots allt inte mer än 24 timmar på ett dygn...

Av Anne-Lie - 4 februari 2018 21:31

Vi har haft träningshelg här på gården med en för oss ny tränare. Jag tycker det verkar som att alla är nöjda    För mig var det väldigt nyttigt iaf. Att bryta mitt eget mönster om att tycka att rida i ridhus i cirklar är dödens tråkigt. Det gör ...

Av Anne-Lie - 28 januari 2018 22:15

Det händer mycket nu på vissa plan, och på andra inte mycket alls. Det händer inte heller i rätt ordning vilket kan störa mig ganska rejält. Och det stör mig ATT jag stör mig. Ja ni fattar, det är inte alltid lätt      Monzan har blivit av med pä...

Av Anne-Lie - 20 januari 2018 21:37

No words needed

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se