teamcurious

Alla inlägg under september 2013

Av Anne-Lie - 17 september 2013 22:32

...och jag får gratis motion vare sig jag vill eller inte! Vi försöker förena nytta med nöje och jobbar lite på uppförande och följsamhet när vi går omkring. 20 steg fram, 10 steg bak, 5 åt sidan osv osv....
I morgon hoppas vi på att besöka skogen!
Axeleländet har iaf den goda smaken att bli bättre. Nu kan den röra sig utan att jag kvider, men den kan fortfarande inte ta i. Men bättre är inte dåligt - det är bara inte helt bra!

Av Anne-Lie - 15 september 2013 23:10

Monzan har tråkigt.....

Av Anne-Lie - 14 september 2013 22:03

Att inte kunna använda sig av båda armarna *muttrar surt* det är liksom inte läge nu...
Så vi tar det i bilder:

Nästan hela skelettet på bild!

Om det ändå ska strula så är Monzan lite kass i höger höft just nu. Men det passar ju bra då jag ändå har en kass höger axel så kan vi vara kassa tillsammans. Typ! Tills det går över. Vilket vi hoppas på är snart. Vi promenixar så länge och passar på att använda bro och WE-bana bara för att det ska bli lite skoj :-)

Doris har även hon fått traska på bron. Fast med husse då hon inte är riktigt rumsren att gå omkring med. Skitaxel :-(

En till bara för hon är så fin <3 Och så är hon visst en "riktig" häst. Monzan är ingen riktig häst, men han är inte ledsen för det. Inte jag heller. Jag vet vad jag har under huven :-D

Humle & Dumle (en av dom är min son, vet dock inte vem som är vem) har tillbringat dagen med detta:

Det är bra. Jobba på, det är mer vägg kvar!

Lite fix. Just i detta läge kan det väl vara okej att ha en trasig axel. Alternativet hade varit trasiga knogar. Sambon klarade sig utan en skråma. Ibland är det orättvist!

Spritbandage på Mara har jag iaf lyckats med. Ser mycket bättre ut redan. Vims fick grimma på och av några gånger av bara farten. Flisan får vänta på den dära axeln igen då *suckar*. Hon är inte lika samarbetsvillig och kräver två armar av människan.

Av Anne-Lie - 12 september 2013 11:30

Klockan är inte ens lunch och jag har hunnit fixat massor av strul....
Och medans jag har jagat runt och fixat så har grabbarna som kom igår med kupa och husvagn (och datorspel) hunnit få upp halva stommen :-D

Nu händer det saker!

Och jag har tokbråttom till jobbet så varför sitter jag här???? Tjing!

Av Anne-Lie - 10 september 2013 23:21

eller fler grå hår!
Vi var inte på samma planet. Herr pälsboll var på planeten "fullt ös medvetslös" och jag var på planeten "nu gör vi det här lugnt och sansat"
Efter en massa böjande och ställande och flyttande så började vi närma oss samma planet som var någonstans mitt i mellan. "Vi gör det här lugnt och sansat fast i lite högre tempo"
Det är svårt att fila på nya saker och kusen blir frustrerad över att han vet vad han ska göra men får inte till det. Monzan i ett nötskal. Jag sänker ribban men han höjer den. Vi kan säga att det började inte bra. Men det slutade iaf bättre än dåligt så vi är nöjda. För idag. I morgon är en annan dag!

Sen var det Doris mys. Är det någon som behöver en tvätt så är det hon. Kan bli nog så spännande att parkera den donnan i duschen. En annan dag!
Idag bara mys och pyssel. Snart nog ska våra dagar innehålla utbildning och en dusch. Kul =))

Fölston och kottar har fått en borstning och lyft på benen. Duktiga kottar <3 och föralldel duktiga ston :-)
Mara tog en klunk vatten och släppte sedan ut den i nacken på mig, mindre duktigt! Jag duschar hellre inne....

Av Anne-Lie - 8 september 2013 22:05

Så på lördagen baxades, sågades och skruvades det hej vilt. Framåt kvällen såg det ut så här:

Glada gubbar med sina leksaker och en å annan öling :-)

Idag var det dax:

Små finjusteringar. Till just såna är det bra att ha en hermanstor gul maskin <3

Sedan blev det så här:

Och bara för att så. ...

Vi har gått och sprungit över ca flertalet gånger och vips så dök det upp lite justeringar till. Vilket ska fixas när det är ljust. Denna skapelse går att både rida över och fantastiskt nog även köra över = bonus!
Ska man ändå göra så gör man ordentligt :-D

I lördags så var det även dressyrlektion. Vem var hästen jag red??? Full fokus på att jobba och göra rätt. Svårt blev det ibland då benen trasslade ihop sig men jösses vad härlig han är när han bara tuffar som tåget. Klart det blir tokigt ibland men så är det när man ska lära sig saker. Speciellt när man försöker lösa problemet genom att springa fortare...
Det blev värsta arobics passet för Monzan som höll tungan rätt i munnen och försökte koordinera sig efter bästa förmåga.
Mycket har hänt sedan sista lektionen i slutet av juni och då har vi ändå inte lagt jätte energi på att öva. Hur ska det bli om vi nu lägger lite krut på övningarna vi fått i läxa? Det lär visa sig till nästa gång. Och nu under vintethalvåret ska vi rida regelbundet för tränare. Spännande :-D

Av Anne-Lie - 6 september 2013 22:38

....nåja, vi får nöja oss med att en lastbil kom lastad med en byggsats för de stora pojkarna :-)

Det händer saker mest jämt!

Monzan som fortsätter sin nattliga boxarest har faktiskt blivit av med lite pluppar. Istället för dom har han fått hiskeligt med energi att lägga på onödiga saker....
Vad sägs om att hoppa jämfota och fälla krokben på sig själv. Samt små fnorka så där lite lagom tills man skrämt upp sig själv såpass att det kommer en trumpetfnork så man nästan dör!!!! Och en del andra totalt onödiga saker...jag blir trött :-/
I morgon är det dressyr lektion. Kan bli intressant! Och förhoppningsvis får det herrn att fokusera på viktigste saker.

Fölston och tillhörande kottar installade från nu. Blev massor med Mara gos <3 och en vims som klämde sig i mellan då och då.Vims har lyft på alla fossarna och blivit kliad och borstad. Flisan har oxå lyft fossar (som hon även gör så mycket bättre) och blivit borstad.
Imorgon kommer även "vildhästen" stallas in och allting blir mer rutiner. Doris kommer att behöva en ordentlig frisering. Hon har fixat sig en frissa som liknar en korsning mellan punkare och dreds. Trimkniven åker nog fram fast det skär i hjärtat :-(

Kvällens outfit

Lite traskande i skogen barbacka blev kvällens nöje! Han ser bekväm ut men är det INTE! Varför jag envisas med det vet jag inte men det är ändå något speciellt att drälla runt i skogen barbacka (om man bortser från att han är byggd i nerförsbacke=obekväm, sticksig, sprattlig osv)
Ja ja, nog om det!

Av Anne-Lie - 3 september 2013 21:54

Monzan satt i boxarest - iaf natte tid. Vilket i praktiken betyder att han står installad på nätterna och är ute på dagarna, precis som övriga majoriteten av hästarna i stallet. Han har säkert en å annan åsikt om detta hastigt påkomna beslut - men jag kan inte ta någon häsyn till vad han tycker i detta nu. Tillräckligt med hö borde ha tyst på hans åsikter ända till morgonen. Hö´t finns dessutom upphängt i nät och nerstoppat i låda så han borde hålla sig syllelsatt   

Anledningen till denna plötsliga inlåsning är dessa eländiga pluppar på benen som envisas att bli värre efter fuktiga nätter. Och fuktiga nätter är precis vad vi har nu så då gillar vi läget! Plupparna ska utrotas innan det blir blött ute på allvar...


Annars händer vaddå? Jo grusbilar och grävmaskiner fortsätter att grusa och gräva. Det tar sig även fast jag känner att jag faktiskt inte behöver ta kort på alla grushögar. Det är liksom ingen större skillnad på dom. Grusiga och i högar - alla ser likadana ut fast de ligger på olika ställen! 


Monzan har idag gjort ett pass på ridbanan. Det var vad vi behövde efter gårdagens promenad, som inte var särskilt ansträngande. Provade även ett nytt bett. Ett kombinationsbett. Enda nackdelen är att det var tvådelat vilket inte brukar falla herrn i smaken. Antingen har han bytt smak eller så var det en engångsföreteelse men just idag funkade det alldeles utmärkt - man tackar!

Galoppfattningar var vad jag hade tänkt koncentrera mig på idag. Inte hästen! Fattade galopp gjorde han visserligen men tog sig även friheten att susa runt ridbanan ett varv eller två när han ändå hade farten uppe. Kul! Vältvarning!

Tillslut så var det okej att jag fick bestämma takt och ton så då avslutade vi det hela med lite mer stil   


Några olika former av Monzan:

 


 

Ovido - Quiz & Flashcards