teamcurious

Alla inlägg under juli 2013

Av Anne-Lie - 21 juli 2013 23:43

I fredags blev Vimse 3veckor och firade det med ett veterinärbesök. Det blev pencillin i 7dagar!
Att brottas med liten kotte på 3 veckor är ingen lek. Han må vara liten å söt men har redan en matchvikt högre än min. I morse fick jag en gratis smocka rätt på hakan så jag såg småfåglar kvittra runt huvet :-/
Nu ikväll testade han sina tänder och jag kan tala om att jupp, dom funkar!

Flisan med mamma är oxå inne på nätterna tills Vims är okej igen och vad kan vara bättre än att sträcka ut sig mitt i maten?

Har skurat den ena fölboxen idag så att pekfingret svullnat o värker. Men jäklars vad bra det blev. Nästa i morgon :-)
Nu är det bara sova kvar.....

Av Anne-Lie - 19 juli 2013 21:02

Idag har Monzan gått i vagn. Men idag lattjade vi inte i några maraton hinder, utan idag tränade vi dressyr. Hallelulja vad med jobb vi har framför oss. Ännu mer om vi räknar med att jag ska köra, vilket jag gjorde idag. Iaf på slutet :-D
Igentligen gör kusen inga fel, han gör som han blivit lärd från början. Om man ska passera ett hörn eller göra en volt eller typ bara svänga lite fint så vill man som i ridningen att hästen ska böja sig för innern vilket jag inte vet hur man översätter i körspråk. Och visst tusan böjer kusen på sig, dock åt fel håll a la travhäst (som han faktiskt är). Travvagn kan ses som att hästen går med stödhjul. Maratonvagn är inte ett stödhjul och nu får vi klia oss i huvet och lära om... En hel del övning då ramlar nog polletten ner till slut. Idag ställde han sig helt oförstående till varför i jösse namn pisken petade honom i sidan!? Skulle det betyda något eller var vi bara hjälpsamma att vifta flugor???
Nåja, den som lever får se. Han har ju lärt sig så mycket annat så varför inte detta!
Nu är det dax för lite sårvård och sedan mat och en fredagsöling :-D

Från tidigare i sommras.

Av Anne-Lie - 17 juli 2013 09:50

Frukosthäng på verandan har blivit obligatoriskt ;-)
Sen är det dax för frukost för dessa:

I måndagskväll körde jag o Monzan galoppintervaller i backen. Att komma ner och vända runt är alltid lika spännande då han inte fort nog kan komma runt och sätta fart igen. Kusen blir rätt purken då han faktiskt inte får fara iväg hursomhelst och just då kunde han inte behärska sig utan for iväg i en serie bocksprång =O
Inte helt okej, speciellt inte när huvet försvann mellan frambenen. Vilken annan häst som helst och jag hade tuggat gräs. Missnöjd!
Igår tog jag in *läs släpade* denna donna

Vi for iväg på hennes första pay and jump och jag tycker att hon skötte sig strålande. Trots att det blev en tårta :-D
Sandra, du gör ett strålande jobb med din pålle!

Monzan softade i hagen. Det blir varannandags träning för honom just nu. Skulle behöva mera men tiden räcker inte till. Men snart så :-)

Idag dvs nu innan det blir för varmt så roar jag mig med denna pryl

Någon timme varje dag så ska det nog bli bra!

Av Anne-Lie - 15 juli 2013 09:59

Första semesterveckan är över (vart tog den vägen??) Andra semesterveckans första dag idag och ingen väckarklocka behövs längre då även fölstona med kottar är utsläppta på bete :-)

Idag blir det bara lite småfix och några små ärenden. Ska även plocka ur inredningen ur släpet för att i morgon åka och kasta massa skräp. Hästsläp kan vara bra till mycket :-)
Just nu är det frukost häng på verandan, det är semester det!

Av Anne-Lie - 12 juli 2013 21:29

En gång i tiden (läs när dinosaurierna fanns) så har jag faktiskt varit hoppryttare. Det kan man inte tro idag när vi kravlade oss över den makalösa höjden av 60cm :O
Det som var mest skoj idag var att Monzan tyckte att det var roligt! Förut när vi hoppat linjal höjder har han mest tyckt att det var lite läskigt och mycket onödigt - i den ordningen. Idag bjöd han på allt vad hinder och bommar hette. Mera mera mera!!!
Självklart med tillhörande hopp och studs och lite sladdande vilket fick mig att då och då glömma bort att rida *skäms*
Men när jag tog mig i kragen, tittade vart jag skulle, mjuknade i handen och la till lite skänkel och struntade i hans krumbukter så "flög" han över som vilken häst som helst. Under sker :-D
Tack Sandra för hjälpen, vi måste görat fler gånger :-)
Plötsligt var det roligt att hoppa igen! Jag har hela tiden sagt att kusen är totalt talanglös som hopphäst. Jag tar tillbaka till viss del. Håller vi oss till pyttehöjder så fixar han det galant <3

Av Anne-Lie - 10 juli 2013 12:10

Vaknade upp till ösregn :-( Nåja, det behövs verkligen komma regn men det är ju mindre kul när man måste masa sig ut och bli blöt. Och kall - för det var minsan ingen värme påskruvad utomhus.
Och eftersom jag har semester och inte kan sova roade jag mig med att städa *läs detta väldigt ironiskt* ;-)
Har gjort ett hagbyte på fölstona. Bella med kotte fick flytta på sig några dagar så att Mara och vims får gå i beteshagen för sig själva. Vims behöver lära sig vart man sätter fossarna i den mer kuperade hagen utan att ha en lekkamrat flåsande i nacken.
Mara har parkerat mitt i det gröna och går fram som en dammsugare. Bra <3
Snart kanske de kan gå ut på betet tillsammans.
Tog en paus i mockandet för lite kaffe och så kan jag ha ett öga på djuren.
Monzan fick komma in några timmar i morse och torka upp. Kändes bra för mig men han tyckte det var totalt onödigt. Han har blivit ett riktigt utedjur. Skönt att komma in men vill ut lika fort igen :-) (undrar vad han äter därute som ger sån energi?)
Doris ligger o trynar i hagen med Carma och Zerona på vakt. Ingen kommer nära :-D
Dax att mocka vidare, kaffet är slut!

Av Anne-Lie - 9 juli 2013 23:09

Kusen igång igen efter ett par dagars vila pga diverse omständigheter. Ja, vad ska man säga om det. Det sprattlas, sladdas och fnorkas på hög nivå :-/
På vägen ner till fältet höll han på att svimma o ramla ner i diket för en stapel med lastpallar. Han var inte ett dugg rädd för dom - men det var en anledning lika bra som någon att få sprattla lite. Han laddade upp redan innan vi skulle börja jobba så största delen av tiden så var det bara att sitta o vänta ut det värsta samtidigt som han helst skulle framåt istället för uppåt (gick sådär)! Bitvis blev det ändå rätt bra då han travade fin fint på volter o krumelurer. Tills han pep iväg och sprattlade och galoppade på stället. Det var bara att dra djupt efter andan och börja om...igen...och igen...och igen!
När det blev hyggligt avslappnat så gav jag mig och Monzan var lika svett som jag (av två helt olika anledningar) :-D
På vägen upp glömde han bort lastpallarna men fjärilar i gräset kan vara minst lika upprörande *suckar*
Trots hans påhitt så är han ändå så himla rolig. Och ju bättre form han har desto värre blir han. Så har det alltid varit och det får vi visst leva med :-)
Blev en halvtimme i massagestolen nyss och nu ska jag glo på dumburken en stund. I morgon är en ny dag, kanske blir det lite tömkörning!

Av Anne-Lie - 4 juli 2013 15:57

Sista timmarna på jobbet avklarade.
Hem och släppte ut Mara & Vimse

Nu startar operation urmockning av fölbox *phu* Först lite kaffe bara....
Tänkte hinna klippa gräsmattan oxå eller om det får bli morgondagens projekt. Fast då är jag iof i röjar tagen med att packa o kasta saker plus en repa till sala fram o tillbaka. Om jag skyndar mig att få en massa gjort så hinner jag nog även njuta lite av ledigheten :-)
Så det är väl bäst att vässs grepen o köra igång!
Tjing sålänge

Skapa flashcards